Rodia este un fruct care, e adevarat, nu se gaseste tot timpul la noi. In plus, in cea mai mare parte a timpului cand ea se afla in supermarket este scumpa. Dar cel mai mare dezavantaj este dificultatea (doar imaginara, o sa vedeti) cu care se curata si atunci preferam s-o preparam in storcator sub forma de fresh. E adevarat ca multitudinea de vitamine si minerale pentru care este atat de laudata in nutritie ramane si in aceasta varianta in procent semnificativ.
Dar pierdem fibre si astea sunt extrem de importante atat pentru digestie cat si pentru afectul simplu, mecanic pe care-l are asupra curatarii colonului de reziduuri. Nici cu asta nu trebuie sa exageram, insa poti simti foarte bine acest efect daca mananci cate jumatate de rodie la 3-4 zile pe stomacul gol.

Dar e greu sa o cureti, asa ti se pare. Uite cum iti propun sa faci. Tai rodia in jumatate si pui partea pe care vrei s-o consumi intr-un bol cu apa calda in care sa stea macar 2 ore. Folosesti un cutit ascutit de ceramica cu care vei desprinde foarte usor pielitele din interior, lasand coaja fructului intreaga mereu. Din cand in cand mai introduci fructul in bol cu apa calda si vei observa ca poti termina o astfel de pregatire in cateva minute.
In aceasta perioada rodiile au cel mai bun pret la noi in tara, in magazinele de profil. Se intampla cca 2 luni, iarna, incepand de la mijlocul lunii decembrie pana pe la 1 martie. Justificarea este data de momentul recoltarii acestor fructe miraculoase si depozitarea lor pana la livrare. Asta inseamna ca acum e momentul sa ne folosim de ele.
Ti se pare ca bobitele care compun fructul nu sunt pe gustul tau? Eu am pus niste nuca de cocos rasa, dar doar pentru poza. Desi, dupa ce am gustat combinatia, chiar mi-a placut.