Home Ce am mai aflat Casoleta pentru slabit

Casoleta pentru slabit

by Andra

Prima casoleta pe care am descoperit-o, a fost cea cu migdale.

Acum 11 ani, cand mi-am propus sa slabesc, am aflat ca trebuie, printre altele: sa nu flamanzesc, sa nu astept sa ma doara stomacul de foame, sa nu fiu fara urmatoarea masa pregatita, sa imi gatesc in casa ce mi-as dori in urmatoarele, macar, 2 zile…si multe altele. Atat de multe, ca am cautat o solutie magica la toate in acelasi timp si am gasit migdalele. Nu mai zic de cat sunt de valoroase cand ies de la sala si nu am banana, baton proteic sau orice altceva potrivit.

Iti recomand sa faci cum mie mi-a reusit: cum ai ajuns acasa, de la serviciu sau de la scoala, umpli casoleta cu minim 25 migdale, sa fie, daca te apuca a doua zi, pe undeva,  foamea si nu poti manca la timp, ce ai pregatit acasa sau unde ti-ai propus sa iei masa.

Migdalele, exceptionale la gust (dupa parerea papilelor mele gustative), sunt satioase, usor de transportat, neperisabile in orice anotimp. Trebuie doar sa am grija sa le pun in cutiuta din poseta, in fiecare zi.

Gustarea de 25 migdale,  inseamna  145 kcalorii, 7 grame de proteine, 16 grame lipide (nesaturate in cea mai mare parte), 5 grame de carbohidrati (foarte putini in comparatie cu un covrig de pe strada care are 60 grame carbohidrati!!!!!).

Pe langa acesti nutrienti, mai au fibre si ofera satietate pe termen lung, ceea ce inseamna mai mult decat o gustare, ma ajuta sa intarzii, daca e cazul, la urmatoarea masa. Mentin glicemia la un nivel stabil si nu simt nevoia “sa ciugulesc”.

Nu numai in poseta sunt solutii de criza. Hidratate se digera mai usor, asa incat si acasa le acord aceeasi importanta, si am grija sa hidratez permanent 2-3 linguri. Hidratate, pot fi curatate de coaja subtire, maronie, diminuandu-se antinutrientii pe care aceasta-i contine. Ce vedeti e varianta tartinabila, ca desert.

25 migdale si crema tartinabila

Le consumam in prima parte a drumului meu de slabit doar pentru atat si pentru ca sunt foarte gustoase. Suplimentar am mai aflat ca migdalele contin multa vitamina E, au actiune de reducere a colesterolului rau si mai au si actiune antioxidanta.

You may also like

Leave a Comment