Home Ce am mai aflat Dressing „La Vie en rose”

Dressing „La Vie en rose”

by Andra

Sfecla rosie este o leguma cu bune si rele, de consumat cu atentie cand vrei sa slabesti.

E rea pentru ca  are oxalati, ceea ce o face sa ne creeze probleme renale. Are zahar peste medie, respectiv 7 grame la 100 grame de sfecla rosie, ceea ce inseamna ca nu orice cantitate poate fi digerata.

E rea la gust pentru multi dintre noi si din acest motiv, practica e sa se consume in amestec cu gusturi placute, in deja obisnuitele fresh-uri de sfecla, mar si portocala sau alte combinatii. Si aici apare adevarata problema a consumului de sfecla rosie.

 Intr-un fresh mixt de cca 250 ml, se storc cca 300 grame de sfecla, adica vreo 20 grame zahar. La acesta se adauga fructoza  din celelalte fructe continute, putand ajunge pana la 40 grame de fructoza  intr-un pahar de suc.

E si buna pentru ca in ea gasim betacianina, care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Ne da o rezistenta suplimentara la efort si de aceea e recomandata in activitati sportive de intensitate peste medie. Mai contine si antioxidanti si e bogata in vitamine si minerale.

Ramane important sa consumam cu masura.

Salata de cruditati cu dressing de branza si sfecla rosie

Propunerea mea e un dressing de sfecla rosie cruda rasa, cu branza de capra, peste o salata din tot ce va trece prin cap si puteti gasi acum la raionul de legume.

Iar culoarea dressingului e cel putin interesanta, cu un nume celebru.

You may also like

Leave a Comment