Home Ce am mai aflat Fructe alcaline-prietene intre ele dar si cu digestia

Fructe alcaline-prietene intre ele dar si cu digestia

by Andra

Invazie de fructe pe tarabe si ce bine e!
Daca ai trecut de primul pas si deja mananci fructe pe stomacul gol, poti sa mai faci unul foarte mare pentru aparatul tau digestiv. Sa le alegi dupa aciditate si astfel sa iti faca si mai bine. Daca mai iei in calcul ca poti alege si dupa proprietati fantastice pe care le au, deja esti fericitul consumator de antioxidanti naturali dar si de doza zilnica recomandata de vitamine si minerale.
Nu sunt foarte sigura de impartirea in fructe alcaline si acide fiindca inca mai sunt contradictii intre liste publicate de nutritionisti sau institutii care se ocupa cu studiul influentei Ph-ului alimentelor in diete de orice fel. 
Ce fac insa cu multa atentie este sa consum, pe perioada aceasta care abunda de fructe proaspete de la noi, in cea mai mare parte fructe alcaline pe care le-am tot incercat si asa sunt. Sau macar asa reactioneaza organismul meu la compozitia lor. Avem o alimentatie preponderent acida si nu ne putem opune usor acestui obicei. In aceste conditii, consumul de apa alcalina si alegerea cu grija a alimentelor din aceasta categorie ajuta putin. 

In farfuria propusa de mine se afla sigur 3 fructe alcaline si anume pere (de vara, de-asta sunt asa mici), cirese (e cam ultima recolta) si pepene galben (nu e de la noi dar urmeaza sa apara in vreo luna). Despre dude nu sunt sigura ca sunt alcaline dar contin cel mai puternic antioxidant cunoscut numit antocianina. Si sunt aliatul ideal al tranzitului intestinal.

Daca si tu esti inca indoit de credibilitatea alcalinitatii fructelor de pe listele gasite in diverse articole, te invit sa faci la fel. Incearca-le pana te simti perfect cu o combinatie si alimenteaza-te cat mai alcalin posibil.

Ce vara frumoasa! Si alcalina sa fie!

You may also like

Leave a Comment