Home Ce am mai aflat Mai putina sare, mai multe condimente

Mai putina sare, mai multe condimente

by Andra

De fapt, urda colorata din acest platou nu are sare. Ar fi fost in plus si ar fi incurcat gusturile delicioase ale condimentelor.

Pare o joaca si a fost asta atunci cand am taiat felia de urda in forme geometrice. Este de fapt un truc. Platoul e pregatit pentru cineva care nu poate manca urda simpla din doua motive foarte serioase: se inghite greu si are un gust foarte rau.

Am tavalit formele prin cateva dintre cele mai aromate condimente pe care le aveam in casa. Asa vreau sa o fac placuta gustului, pentru ca urda este produsul lactat cu cea mai mica cantitatea de cazeina si asta o face foarte usor digerabila fata de toate celelalte branzeturi. Are si foarte putina grasime, ceea ce inseamna ca intr-o dieta in care vrei sa controlezi riguros consumul de lipide, te ajuta. Sunt serioase motive sa conving pe oricine sa o consume cat mai des.

Ce am pictat mai poate fi o masa perfecta daca esti in etapa de reducere a consumului de sare si iti e greu sa gatesti asa. Nu mai simti nevoia de sarat pentru ca bogatia aromelor schimba preferintele papilelor tale gustative. Maslinele au chiar prea multa sare in aceasta combinatie dar se potrivesc perfect cu ce aduc ca grasimi in farfurie.

Condimentele alese de mine sunt turmeric, boia iute, busuioc, seminte de chia si cele sapte condimente. Acest ultim amestec, care este baza condimentarii bucatariei libaneze, este savuros peste urda. Si libanezii il folosesc doar peste carne. Pacat.

You may also like

Leave a Comment