Home Ce am mai aflat Revelatie de gust in combinatie sanatoasa

Revelatie de gust in combinatie sanatoasa

by Andra

Oare ti se intampla sa ai o lista de ingrediente alimentare pe care le vezi in toate recomandarile pentru a te alimenta sanatos dar nu-ti place gustul? Daca acestea mai sunt si pe lista celor pentru slabit devine si pentru tine o obsesie, nu?
Eu am trecut de multe ori prin astfel de framantari dar nu am gandit ca in combinatia a doua astfel de gusturi poate rezulta ceva absolut desavarsit de placut. Cam asta mi s-a intamplat astazi cand am gatit prima oara aceasta combinatie de dovleac si ghimbir.
Sa le luam pe rand. Am trecut de la consumarea dovleacului doar in placinta clasica degustata in copilarie la prepararea acestuia ca garnitura in combinatii sanatoase pentru ca am fost convinsa de beneficiile lui din punct de vedere nutritional. Faptul ca are multe vitamine si minerale cu un procent semnificativ mai ales de vitamina A m-a convins ca poate tine locul cartofului mai sarac in acesti micronutrienti. In plus, are mai putin amidon si asta mi-am dorit in alimentatie pentru o digestie mai usoara. Sigur ca are si multe fibre, adica e multifunctional.
Despre ghimbir am aflat ca e miraculos de folosit in ceai pentru uimitoarele lui calitati de antiinflamator, antioxidant si energizant. Si asta scriu pe scurt, fiindca am priceput ca exista o mare parte din populatia globului care nu traieste fara ghimbir.
Niciunul dintre cele doua gusturi nu mi-a placut. Ba as spune ca prima mea reactie a fost ca nu voi manca niciodata asa ceva. 
Am inceput cu rabdare sa pun atat peste dovleac cat si peste ghimbir diverse gusturi placute de condimente sau ingrediente alimentare pentru a-mi “imprieteni” papilele gustative cu ele. Si nu a fost usor. 

Azi am avut o revelatie a combinatiei dintre supa de dovleac si ghimbir proaspat ras. Cum am reactionat? Am mancat 3 castroane de supa in loc de unul. Si ma preocupa sa-mi achizitionez cat mai repede dovleac. 
Sau poate mi s-au mai schimbat gusturile…

You may also like

Leave a Comment