Home Ce am mai făcut Emotiile…cele care se lupta cu slabitul

Emotiile…cele care se lupta cu slabitul

by Andra

Negative sau pozitive, emotiile au acelasi impact asupra noastra. Ne solicita niste resurse pe care adesea nu le avem. Pentru a reface „stocul” cautam sa ne incarcam la loc si adesea, facem asta cu mancarea. In lupta cu slabitul, emotiile nu ne ajuta. Ba dimpotriva, se pare ca ne sunt potrivnice.

Mancarea ne este la indemana, in debara, in frigider sau pe strada. Vine peste noi, cu tentatiile care sunt din ce in ce mai convingatoare. Si ma refer mai ales la gusturi, arome, culori, reclame, prezentari la evenimente unde mergem cu placere, cadouri de la persoane dragi…etc.

Cum sa refuzi niste eclere pe care ti le aduce cea mai buna prietena care vine in vizita? Cum sa rezisti in pauza unui seminar, cand la intrare se afla platori uriase cu produse de patiserie? Si in plus, comentariile din jur sunt incurajatoare pentru a le incerca. Cum sa te induri sa nu mananci toata placinta preferata primita „la pachet” de la mama?

Sarim in toate astea pentru ca avem nevoie de ceva. Pare ca de aceste dulciuri, dar exista suficiente concluzii in psihologie si nutritie care explica faptul ca avem nevoie de echilibru. Putem afla ce ne lipseste si ce scriu acum e doar o enumerare aleatorie. Fiecare dintre noi suntem goliti de cate ceva dintre atentie, recunoastere, afectiune, prietenie, dragoste, energie…Cate inca mai sunt cele care ne creeaza pe noi emotional…

asteptarea ceaiului

De mult timp caut locuri si moduri in care sa ajut acea parte din mine responsabila cu ignorarea eclerelor, saormelor, covrigilor si a tuturor celorlalte „bunatati” pe care le consider deja fara numar. Am gasit multe astfel de locuri si voi povesti despre toate, pe rand. Unul dintre ele este Karuna Studio, un loc unde ceaiul, intr-o ceremonie tinuta de Olesea Rusu a gasit niste goluri pe care mi le-a umplut. Nici nu stiam ca am atatea. Dupa o ceremonie de 2 ore, am plecat acasa doar cu dorinta de ma intinde in pat.

Si pe drumul spre casa, inevitabil, am trecut pe langa multe locuri cu tentatii. Dar nu mai aveau loc.

You may also like

2 comments

Adi martie 5, 2020 - 8:44 pm

Ce bine zis. Așa mi se întâmplă și mie când mănânc prostii. Și bine punctat că trebuie avut grijă și la emoțiile pozitive!

Reply
Andra martie 6, 2020 - 3:20 am

Cele pozitive sunt maigreu de gestionat in raport cu mancarea, pentru ca privind placerea gustului mancarii si emotia unei realizari, de exemplu, aceasta din urma e tot o placere. E ca si cum le-ai vedea ca pe un pachet de doua placeri care vin impreuna spre tine. Si te poti intreba: de ce nu s-ar intelege impreuna?

Reply

Leave a Comment