Home Ce am mai făcut Natura are nevoie de tine

Natura are nevoie de tine

by Andra

Abia asteptam sa se faca suficient de cald pentru a face “curatenia de primavara”. E mult praf prin cotloanele casei, avem nevoie sa fie suficient de cald pentru a aerisi suficient dormitorul, daca avem plante de apartament ne dorim sa treaca perioada lor de conservare, vrem sa ne plimbam mult in parc sau poate chiar sa alergam, cainele nostru e deja nerabdator sa sa tavaleasca prin iarba si multe altele, adunate ca dorinte pe perioada anotimpului rece.

Prima oara cu rama

Gandeste-te ca nu numai tu ai aceasta nevoie ci si locurile din natura care nu “se pot descurca singure”. Poate te inspira experienta mea de anul trecut in care am participat voluntar la curatarea si amenajarea Aleii Magnoliilor in Gradina Botanica din Bucuresti, actiune organizata de Team Work, in centrul careia se afla Anca Anton. Daca o intalnesti pe Anca, simti cum buruienile care sufoca plantele devin vulnerabile in fata dorintei tale de a le da la o parte. Si deja incepi sa te bucuri alaturi de arborii care te vor intampina un pic mai special pe tine, cand vei reveni pe alee, sa-i vezi inverziti si infloriti.

Vei taia buruieni, vei incarca roabe cu ce aduni de pe teren si le vei cara, vei simti ca munca fizica in aer curat ti-a lipsit si mai ales vei munci cu nerabdarea sa vezi peste putin cum va arata aleea din parc amenajata putin si de tine.

Oriunde ai fi, chiar daca nu esti langa Gradina Botanica sau langa Anca Anton, exista locuri unde poti experimenta din povestea mea. Si sper ca vei simti la fel ca si mine, ca nu tu ai facut ceva pentru locul acela, ci ai primit in schimb emotie. Si e una foarte speciala, oferita de natura care nu se mai descurca singura. 

Cu Anca Anton, la inaugurarea Aleii Magnoliilor

Anca mi-a daruit o floare in ghiveci, care m-a inspirat sa scriu aceasta poveste si o insigna, care mi-a amintit de copilaria in care eram premiata pentru fapte bune.

You may also like

Leave a Comment