Home Ce am mai făcut Natura, doar asa cum e ea

Natura, doar asa cum e ea

by Andra

Toti declaram ca iubim natura si am convingerea ca spunem asta pentru cat de mult ne ofera. Cand vrei sa te apuci de slabit, du-te spre ea, fiindca iti da mai multa putere decat crezi.

Eu am trecut la un nivel de echilibru intre ce-mi ofera ea si ce fac eu in schimb. Si m-am straduit sa evaluez „cantitatea de emotii” oferita de ea pentru a sti cat sa fac pentru a plati corect asta.

In toata perioada in care am calatorit mult pe jos, pe motocicleta sau cu masina m-am oprit adesea sa ma asez pe iarba, sa vad de aproape acele dintr-un brad, sa miros altfel orice floare de camp, sa simt daca amurgul are o altfel de imagine la munte, pe deal sau la campie.

Si am primit in schimb un echilibru emotional care m-a ajutat enorm pe drumul slabitului. Furia, teama, pofta de dulce, fuga sa mananc la repezeala, lipsa de rabdare pana la urmatoarea masa mi-au fost luate pur si simplu de o stare in care primeam din natura ce aveam nevoie si nu stiam.

Nu imaginile din vacante sunt relevante ci niste imagini cu mine in care sper sa se vada emotia care ma inunda. Ce se afla mai jos sunt cele in care sotul meu mi-a facut o coronita si eu ramaneam muta de mult prea multe frumuseti si fericiri. Ca el e cel mai talentat barbat din lume la facut coronite, oare? Sau ca in fiecare dintre poienitele unde ne-am oprit natura m-a asteptat sa mi se intample asta? Sau poate ca dupa ce plecam din fiecare poienita drumul meu pe calea echilibrului emotional era tot ce aveam nevoie pentru a fi fericita?

Am devenit o altfel de iubitoare de natura protejand-o. Si viata mea se intampla cu actiuni in care protejez mediul pentru ca merg mult pe jos, colectez selectiv deseuri, nu incurajez consumerismul si particip la actiuni de protejare a mediului militand pentru asta.

E foarte putin ce fac dar ma straduiesc in continuare.

You may also like

Leave a Comment