Home Ce am mai făcut Sanatatea mintii, a corpului si a sufletului in aer liber…pe cal

Sanatatea mintii, a corpului si a sufletului in aer liber…pe cal

by Andra

Soarele te invita afara si nu poti sa-l refuzi. Fie ca mergi pe jos sau cu bicicleta, te dai cu role sau alegi un sport de echipa, esti sigur ca asta te ajuta la slabit. Miscarea in aer liber iti aduce beneficii atat pentru corp cat si pentru minte. Si inca pentru ceva…Pentru emotia de care ai nevoie si ai putea s-o iei din mancare daca n-o gasesti in alta parte. Eu iti spun despre echitatie, un loc unde am gasit-o.

In Radauti

La inceput am fost atrasa de cai, doar pentru ca sunt semeti, frumosi si puternici. Nu am inceput sa fac echitatie cu teama de a nu putea sa domin un animal de multe ori mai greu decat mine. M-am urcat pe cal cu retinerea de a strange coapsele in jurul lui si cu incapacitatea de a intelege ca atunci cand il ating cu cravasa nu-l doare ci sunt semnele din care el intelege ce sa faca.
N-as fi crezut ca echitatia pe care eu o practic insotita de emotii o sa-mi solicite grupe musculare atat de la picioare cat si de la brate. In plus, pozitia dreapa obligatorie a spatelui mi-a antrenat si aceasta parte a corpului. Sunt adevarate antrenamente de fitness orele de echitatie pentru mine. Si am febra musculara peste tot. Si-mi doresc asta. Am invatat de-a lungul timpului ca atunci cand fac febra musculara, organismul a avut reactie la un antrenament intens si mai ales ca a lucrat parti “amortite”. 
Echitatia e un loc unde eu am emotii si antrenament. E locul in care mi se indeplineste un scop pe care e musai sa ti-l propui cand vrei sa slabesti. Nu-ti lua emotia din mancare, nu manca din cauza emotiei. 
Cauta emotia oriunde in alta parte decat in farfurie. Si o varianta sigura pentru a o gasi e miscarea in aer liber, daca ceea ce vezi si faci te atinge atat la corp, minte cat si la suflet. 

Inainte sa cobor de pe cal, pentru a fi sigura ca si el se bucura de intamplarea noastra, il „palmuiesc” pe spate suficient de tare pentru ca el sa simta. Si asta mi-a fost greu sa fac la inceput.


You may also like

Leave a Comment