Home Ce am mai făcut Sport afara mai bine decat in sala. Cum?

Sport afara mai bine decat in sala. Cum?

by Andra

Suna greu de acceptat ca se poate sa te antrenezi oriunde pentru ca si eu sunt o practicanta a fitness-ului in sala de antrenament. Dupa 3 luni in care am fost nevoita (ca voi toti) sa ma antrenez in casa, cu instrumente nobisnuite sau sa practic forme de miscare posibil de efectuat in apartament, am ajuns la concluzia ca de fapt conditiile nu conteaza. Cum s-a intamplat?

Am deschis ochii dimineata si mi-am dat seama ca aerul de afara, din fata blocului, din parc, de pe alee sau de la tara (unde am avut norocul sa ajung) e incomparabil mai bun decat aerul conditionat din orice sala de sport in care ventilatia de aer proaspat este indoielnica.

Am achizitionat la un pret rezonabil instrumentele de antrenament de care avem de fapt nevoie si am constatat ca ma pot antrena la toate grupele musculare cu putini bani investiti in echipamente. Desigur ca nu am achizitionat aparate si credeam ca nu ma pot antrena altfel decat cu acestea, dar am citit si vazut suficiente filme in care am constatat cat de simplu e sa le poti inlocui cu o coarda elastica sau o gantera.

Am realizat foarte repede ca in sala de fitness stateam de vorba. Desigur ca de placere, dar pierdeam timpul si intensitatea antrenamentului scadea…de placere. Eficienta unui antrenament in care sunt doar eu in aer liber este mult mai mare iar concentrarea ma face deja sa simt ca grupele mele musculare se simt mai bine afara decat inauntru socializand. Ele nu au nevoie de socializare.

Cand termini antrenamentul poti merge in talpile goale pe iarba. Stii cat de bine e? Nu facem asta din copilarie si e mare pacat pentru ca energia vine din pamant si ne incarca doar pentru ca-l atingem. Daca mai e si nitica roua, vei uita sa-ti mai pui pantofii cu toc.

Scriu la sfarsit de partenerul meu de fitness, catelusul de 2 luni care ma priveste un pic ciudat. Dar asta se intampla dupa ce alergam impreuna macar 15 minute. Pana si incalzirea e mai placuta afara decat inauntru cu el care deja ma depaseste pe distante lungi. E tanar, normal.

Incep sa cred ca perioada asta grea pentru toti pana si asta m-a invatat. Ca nu stiam cat de mare e oferta mediului inconjurator pentru un antrenament eficient de fitness.

Niciodata nu e prea tarziu.

You may also like

Leave a Comment