Home Ce am mai gătit Calatorie imaginara/culinara in Franta

Calatorie imaginara/culinara in Franta

by Andra

Mancarea preferata a unei persoane iubite este regula de incalcat de la orice dieta sau mod de alimentatie sanatos. Despre cartofii fratuzesti e vorba, ceea ce gatesc eu de fiecare data cand fiul meu vine in tara. Dorul invinge orice restrictie si asa trebuie sa ramana.

Normal ca nu se mananca asa ceva in orice alimentatie sanatoasa. Reteta originala contine cartofi, branza, ou si smantana. Nu numai ca sunt alimente grase dar sunt interzise toate combinatiile dintre ele, caci pentru o digestie normala nu se combina ou cu lactate, nici ou cu cartofi, nici cartofi cu lactate. Daaaaaar…am gasit o solutie de compromis cu gandul ca Franta este tara cu una dintre cele mai sofisticate bucatarii, asa incat m-am jucat cu imaginatia si am facut gulii frantuzesti, doar pentru ca seamana la aspect, in rest nu au nicio legatura cu mancarea preferata a fiului meu iubit.

Tai niste gulii felii de maxim 2 cm grosime pe care le amesteci cu oua cat sa acopere suficient de bine feliile si pui amestecul la cuptor intr-un vas de sticla termorezitenta uns cu putin ulei. Dureaza maxim 15 minute.

Eu am adaugat frunze de spanac si am presarat boia de ardei dulce pentru a da un aer rafinat. Dar de fapt am vrut sa mai pun niste fibre pe langa oua care asa se digera bine.

De ce sa mergi in Franta? Nu stiu sa zic, nu mi-am dorit niciodata, dar cred ca daca voi ajunge dusa vreodata o sa savurez nesfarsitele colturi si alei in care se respira arta de toate felurile care au inspirat o lume intreaga de atata timp de cand ne stim creatori pe pamant. Si-mi voi aminti de tot ce mi-a marcat lectura in copilarie, adolescenta si maturitate.

E sofisticata…asta stiu sigur. Poate asta m-a si tinut departe de a pleca doar pentru ca Parisul e orasul indragostitilor.

You may also like

Leave a Comment