Home Ce am mai gătit Calatorie imaginara/culinara in Norvegia

Calatorie imaginara/culinara in Norvegia

by Andra

Fiorduri, aer curat, cascade, cladiri conservate de sute de ani de o autenticitate naucitoare…si cate minuni poti admira in Norvegia. Mai conteaza ce mananci? Pare ca nu. Daca iei in calcul faptul ca pestele gras de calitate exceptionala este la orice masa, deja conteaza ca poti manca foarte sanatos in acesta tara indepartata din toate punctele de vedere de noi.

Somonul, atat de bogat in omega 3, un aliment recomandat in orice alimentatie si cu siguranta in orice dieta pentru slabit este, in mod justificat, foarte controversat. Este detinator de metale grele pentru ca le aduna dintr-un mediu care are astfel de elemente si atunci nu avem cum sa le evitam decat daca in procesul de cumparare tinem cont de proveninta acestuia.

Putem sa minimizam alimentarea noastra cu metale grele daca alegem somon salbatic. Dar mai putem controla atat cantitatea de sare folosita la conservare cat si pe cea de zahar. Cum fac eu asta foarte simplu? In orice supermarket ma aflu atunci cand am pe lista somon afumat compar toate produsele de pe raft si aleg astfel incat toate aceste conditii sa fie indeplinite cat mai optim.

In portia mea sunt 100 grame somon afumat. L-am ales pe cel mai usor de preparat, in sensul ca nu necesita decat deschiderea ambalajului. Astfel, in farfurie sunt 127 kcalorii, 20.5 grame proteine, 4.4 grame lipide si 0.2 grame carbohidrati. Nu are fibre deloc, acesta fiind un defect (glumesc!) asa ca am completat cu o salata bogata in fibre formata din rucola, morcov, ceapa, ardei capia si castraveti.

Dar fac asta foarte rar. De obicei cumpar somon proaspat si-l prepar la cuptor. Racit se poate manca la fel de bine langa o salata cu multe fibre.

Mici amanunte. Daca pleci in Norvegia le vei uita caci ochii nu te lasa decat sa admiri frumuseti negasite in alta parte. Iar despre cum e civilizatia norvegiana mai bine nu scriem pe un blog despre ceva atat de simplu cum e gatitul.

You may also like

Leave a Comment