Home Ce am mai gătit Calatorie imaginara/culinara in Scotia

Calatorie imaginara/culinara in Scotia

by Andra

Nu gasesti dude in Scotia dar se bea ceai, e multa verdeata si exista cea mai minunata rasa de caine, border collie. Ce diverse par dar toate sunt cu legatura intre ele. Ca si in poze.

Toate astea erau in gandurile mele cand am calatorit imaginar in aceasta tara pe care as numi-o un ses verde cu castele.

S-a intamplat s-o vizitez pentru ca a absolvit fiul meu facultatea acolo si l-am insotit emotionata la festivitatea de absolvire. Doar asta a contat impreuna cu o fericire imensa ca ma simt in vremuri din secole trecute. Nu a contat deloc faptul ca mi-a fost imposibil sa mananc sanatos fiindca bucataria traditionala scotiana are la baza combinatii de carne (vita sau porc cel mai adesea) cu cartofi si cu prea putine alte legume. Se mananca mult peste cu cartofi prajiti, se bea cel mai renumit whiskey si cea mai veche bere. Nimic din toate astea nu se afla in preferintele unei persoane pasionate de slabit, normal.

N-am suferit deloc pentru ca nu era mancarea pe gustul meu caci am savurat in Edinburgh si cate un ceai scotian pe care l-am simtit rafinat si puternic. Ce cauta dudele in ceaiul meu? Sunt fructele preferate ale catelusului meu border collie, Nor. Am incercat aceasta combinatie inspirata de aceasta preferinta a lui si ceaiul este savuros.

Cand mi-am savurat in gradina ceaiul scotian cu dude am avut completa imaginea unor pauni care se plimbau eleganti in curtea unui castel din regiunea istorica a Scotiei, Highlands. Nor se juca langa mine si parca ne aflam amandoi in aceeasi curte a aceluiasi castel.

Cand calatoresti imaginar cu iubire si dor, nu mai exista reguli de nutritie. Cand te intorci din calatorie, poti avea grija ce mananci fiindca ti-ai hranit sufletul si poti face asta cu usurinta.

You may also like

Leave a Comment