Home Ce am mai gătit Calatorie imaginara/culinara in Suedia

Calatorie imaginara/culinara in Suedia

by Andra

Este prima calatorie cu alint caci e greu sa-ti propui sa mai schimbi ceva intr-o tara in care viata e traita precum o vacanta a noastra. 1000 lacuri, castele care te duc in vremurile lor, lumina 20 ore pe zi in plina vara adica acum cand eu calatoresc imaginar cu temperatura perfecta pentru confort de 22 grade…multe minuni.

Mai conteaza ce mananci atunci cand ochii iti hranesc sufletul si corpul? Suedia face asta dar mai face ceva in plus. Iti stabileste certitudinea ca mai e mult (daca nu cumva e imposibil) sa traim aici ca acolo. Si iti da speranta ca-ti poti vreodata creste copiii sau nepotii in siguranta si educatia adusa la rang de reper international.

Si atunci am luat mancarea lor traditionala, chifteaua, si mi-am dat aere de nutritionista. Am facut-o nu din carne cum o mananca suedezii peste tot, ci din legume. Am fiert naut, soia si linte pe care le-am dat prin blender cu niste usturoi proaspat cu gust. Iata, ei n-au asta. Am pus oua cat sa fie legat amestecul si le-am copt in tava de cuptor. Garnitura nu e ca la ei ci e chiar pentru dieta. Am tinut 10 minute in tigaie un amestec de legume tocate marunt dar in diverse forme. Am facut asta cu dorinta de a ma preface ca as putea sa le spun suedezilor, pe care-i admir atat de tare, ca macar din cand in cand sa traga un ochi la piata noastra de legume.

E perioada in care noi avem tarabe mai bogate decat in Suedia. Asadar am luat morcovi, dovlecei, conopida, fasole boabe, broccoli, ardei iute, mazare, usturoi si frunze de patrunjel.

Concluzie: e musai noi sa plecam acolo pentru a lua modelul din toate domeniile vietii dar sa luam in bagaj sacosa de legume. Nu suntem chit dar macar aud suedezii de noi.

You may also like

Leave a Comment