Home Ce am mai gătit Calatorie imaginara/culinara in Ungaria

Calatorie imaginara/culinara in Ungaria

by Andra

Sa fie iute si sa contina carnati, mi-a spus un prieten (nu imaginar) ungur cand am vorbit cu el despre faptul ca voi calatori imaginar si culinar in tara vecina.

Bune tare sunt mancarurile unguresti si daca te straduiesti putin le poti adapta pentru slabit. Se consuma multe paste sau galuste, in general multi carbohidrati in toate combinatiile de mancaruri pe baza de carne de vita si porc. Asta nu e potrivit intr-o dieta. Daca esti la Budapesta faci asa, caci e savuros sa servesti masa intr-un restaurant medieval in care platourile iti sunt servite de chipuri de tinere foarte frumoase si cu pofta de viata.

Nu poti incepe fara un dram din bautura lor traditionala servita in pahare de lut, adica vestita palinca de pere. Nici asta nu merge cand esti la dieta, dar acolo e musai.

Ce am preparat eu este o tocanita, numita lecso, in care am blenduit legume proaspte pe care le-am incins in amestec de ulei presat la rece cu sos de rosii (din debaraua umpluta iarna). Am pus ardei, ceapa, morcovi, dovlecei, usturoi si vinete cu ardei iute tocat. Si acesta e tot din debara, adica cel uscat toamna trecuta, parca special tinut pentru astfel de meniuri.

Carnatii de porc sunt gatiti in casa. Nu i-am prajit in tigaie ca vecinii nostri ci i-am pus la cuptor cu nitica apa. Dar sunt iuti, altfel n-ar fi fost potriviti.

Ceapa verde tocata proaspata e cea ma face sa cred ca ar putea sa le placa si lor, dragilor nostri gurmanzi vecini, ideea mea.

You may also like

Leave a Comment