Home Ce am mai gătit Cum s-a indragostit curcanul de praz

Cum s-a indragostit curcanul de praz

by Andra

In luna asta cu iubire peste tot si mai ales online, e si randul indragostirii ingredientelor din ce mancam noi, aceia care ne afisam iubirea.

Totul a inceput de la defectul curcanului de a fi fad. Pe de alta parte, este o carne alba, cu putina grasime, numai buna de consumat cand esti la inceput de sezon mai cald, cand tot ce s-a depus peste iarna se vede mai bine. Pieptul de curcan are, dupa cum se plange toata lumea si o consistenta neprietenoasa cu papilele noastre, asa ca ne putem imagina de ce isi cauta perechi cu savoare in mancare. Dar are o mare calitate si anume ca se digera usor. Si mai e ceva ce o face potrivita de consumat la cina. In ea se gaseste o substanta numita triptofan, care este utilizata de creier pentru aproduce serotonina, ce faciliteaza o stare de bine si un somn de calitate.

A ales prazul pentru gust si s-a ales cu mult mai mult in portie. Fibrele dar si multele vitamine si minerale au facut din portie un cuplu echilibrat. Sigur ca prazul are si putine calorii, ceea ce inseamna o portie recomandata pentru slabit.

Si daca tot nu era suficient, avea nevoie de o completare/garnitura care sa nu strice echilibrul din cuplu. Nu a ales cartofi, orez sau paste, fiindca se strica toata armonia digestiei ci s-a indreptat spre o gulie mare si savuroasa. Despre ce aduce gulia in portie, povestim alta data, atunci cand ea va fi personajul principal.

Reteta e atat de simpla ca si secretul cuplurilor cu viata lunga. Se pun frunze de praz taiate subtiri in pieptul de curcan care care a fost putin crestat si frecat cu sare si uns cu ulei de gatit presat la rece. Gulia este taiata felii de cca jumatate de centimetru iar peste toate aceste 3 ingrediente se presara busuioc. Se tin toate la cuptor pana prazul se topeste dupa curcan.

Farfuria are cca. 450 calorii si contine 200 grame de piept de curcan fara piele si 200 grame gulie.

Cred ca s-ar bucura cuplul prezentat sa serveasca un vin rose!

You may also like

Leave a Comment