Home Ce am mai gătit Drob (altfel) pentru slabit tot anul

Drob (altfel) pentru slabit tot anul

by Andra

Traditiile alimentare devin obiceiuri si unele dintre ele nu sunt cele mai recomandate cand vrei sa slabesti. Ba unele sunt chiar greu digerabile si e bine sa le consumi foarte rar oricat de tare ti-ar fi pofta.

Exemplul de astazi este drobul pe care-l consumam de mici cu ocazia sarbatorii Pastelui. Fie ca este doar din organe de miel, fie ca mai adaugam si organe de pui sau chiar de porc, este un aliment in care se combina oua cu carne si multa grasime. In unele dintre retete se mai adauga si faina, ceea ce chiar e o reteta cu toate combinatiile greu digerabile.

Pofta de drob poate fi satisfacuta si daca vrei sa ai o alimentatie echilibrata. In varianta propusa exista oua, insa daca vrei o reteta vegetariana poti face asta inlocuind oul cu un agent vegetal specific (amidon de porumb sau drojdie inactiva) pentru legarea continutului prin coacere.

Continutul acestui drob are multe proteine ceea ce il face sa aiba satietate. Un mare avantaj al acestui drob este ca poate fi servit cu orice fel de legume gatite sau crude. Pentru ca are oua, ideal ar fi sa nu fie consumat cu carne dar macar in felul acesta reduci cantitatea de carne, daca asta iti doresti.

Eu gatesc acest drob foarte des pentru ca se poate consuma rece sau cald. Asta imi ofera posibilitatea sa gatesc mai rar fiind asigurata pentru toti membrii familiei o cina, un pranz sau chiar un mic dejun.

Pare ca e o reteta pentru gospodine nu prea harnice…Nu e adevarat! Dar daca tot poti sa-ti faci timp pentru altele cand ai gatit un drob asa de bun…

Reteta: 300 grame boabe soia hidratate timp de 12 ore si fierte cca 50 minute se dau prin masina de tocat cu 200 grame ciuperci, ceapa verde si usturoi verde dupa gust. Se adauga un praf de sare si marar dupa gust. Mai pui 3 oua si amestecul se pune in vas de sticla uns cu ulei la cuptor. Se coace in cca 45 minute la 180 grade.

You may also like

Leave a Comment