Home Ce am mai gătit Halloween cu digestie buna

Halloween cu digestie buna

by Andra

Si daca nu sarbatoresti cu anvergura aceasta sarbatoare, tot esti atras sa ai in casa un dovleac pe care sa-l si modelezi pentru a crea o atmosfera traditionala americana. Mai afli ca aceasta sarbatoare este de origine celtica si a fost nascuta de imigrantii irlandezi in Statele Unite ale Americii si ai toate motivele sa vrei sa mananci o placinta cu dovleac sau sa-l folosesti ca garnitura pe langa un preparat din carne sau peste.

Daaaar! Dovleacul este bogat in carbohidrati si are mult amidon. Este extraordinar sa-l consumi pentru fibre si micronutrienti (vitamine si minerale) dar are nevoie de mediu alcalin de digestie. Carnea, pestele si branzeturile au nevoie de mediu acid si sarbatoarea programata cu buna dispozitie aduce si o digerare defectuoasa in aceste combinatii.

Multi ani stiam sa mananc doar placinta cu dovleac. Dupa ce am intrat in razboi cu zaharul si l-am eliminat complet din alimentatia mea constienta, am tot cautat sa consum dovleac in combinatii sanatoase. Si mi s-a parut ca este nenatural sa-l consum cu salata. Ei bine, am gresit si acum recuperez perioada in care nu am facut asta.

Pe dovleac l-am copt si atat. Insa salata a fost modificata in ingrediente si am facut ceva foarte simplu. Am adaugat multa ceapa, conopida si broccoli crude, ceea ce a dat o consistenta pe care o gasesc foarte potrivita cu moliciunea dovleacului copt. Asta a functionat la mine si cand mananc dovleac copt cu salata chiar am senzatia ca sarbatoresc Halloween intr-un mod original.

Sa nu uit! Am inlocuit si placinta cu dovleac. Stropesc feliile caldute de dovleac cu niste sirop de agave, dar asta sigur ca e in obisnuinta ta daca esti pe drumul slabitului.

You may also like

Leave a Comment