Home Ce am mai gătit “Oul-aliment perfect, pentru slabit, doar cand e combinat cu cine trebuie”

“Oul-aliment perfect, pentru slabit, doar cand e combinat cu cine trebuie”

by Andra

E printre primele alimente introduse unui bebelus si asta se intampla, pentru ca se apropie cel mai mult de un aliment complet. E asa, mai ales pentru continutul in albumina, catalogata ca fiind cea mai buna proteina din punct de vedere al asimilarii acesteia in organism. Pentru ca se gaseste in albus, deja se poate vorbi in cazul oului, de partea extrem de benefica a lui, data de albus. Mai e si partea pe care ar trebui sa o consumam cu moderatie, galbenusul, care contine colesterol.

Obiceiurile alimentare de combinatii ale oalelor sunt cele care, de fapt, scad valoarea acestui produs, din fericire, sanatos, ieftin si usor de procurat. Este ideal sa-l combinam cu alimente sarace in carbohidrati si niciodata cu proteine animale. Iar daca ne gandim la obiceiurile noastre alimentare (omleta cu branza sau sunca, snitele, budinci cu branza si ou, etc) cele mai multe, cam asa sunt.

Astazi, am gatit cu preocuparea sa respect combinatia cu o leguma saraca in carbohidrati. Vinetele au 4% carbohidrati, asa incat aceasta combinatie, din fericire, chiar indeplineste toate conditiile sa ne simtim bine dupa masa.

Propunerea mea de azi, e mai ales, pentru ca salata de vinete cu maioneza e preferata de multi si asta se intampla datorita unui gust preferat, atat in alimentatia obisnuita, dar nelipsita la mesele festive.

Pentru ca maioneza este in topul produselor alimentare hipercalorice, am dat gustul adus de ea, prin galbenusul presarat pe vinetele amestecate cu fasii de ardei copti, in care am picurat ulei de masline..

Vinete si ardei coapte cu un ou fiert

Am pus albusul din ou peste ardei copti, rezultatul fiind un aperitiv sau mic dejun, pentru 2 persoane. Sunt 4 linguri de vinete coapte, 4 ardei copti si 1 ou, in ce vezi.

Turtitele sunt din ovaz integral care ajuta realizarea unui raport ideal de proteine, lipide si carbohidrati.

You may also like

Leave a Comment