Home Ce am mai gătit Salatele de primavara cer cartofi prajiti

Salatele de primavara cer cartofi prajiti

by Andra

Cand tarabele se umplu de verdeturi “cu gust, de-ale noastre”,  ni le dorim mai ales cu cartofii prajiti. Si nu ne ajuta sa slabim, ci chiar ingrasa. Si pofta e satisfacuta complet si cu niste branza rasa peste ei. Cum sa alegem raul cel mai mic, daca tot ne invadeaza pofta de ei?

Cartofii, legume cu mult amidon, in orice dieta de slabit, sunt recomandati a fi mancati cu legume verzi, salate sau muraturi. Se mai stie “de pe toate gardurile” ca nu se recomanda prajirea lor, doar ca fierti sau copti nu sunt la fel de gustosi.
Salata verde, ceapa verde si ridichile ce apar in curand, proaspete, frumoase, aromate si in mod evident, foarte sanatoase fac o combinatie de gust savuroasa cu niste cartofi prajiti. Asta e marea pofta de primavara.
Pentru cei mai multi dintre noi, portia de primavara de cartofi prajiti cu salata trebuie sa fie insotita si de branza rasa, aceea grasa, care se da usor pe razatoare. Dar in orice dieta de slabit cartofii nu sunt recomandati sa fie consumati cu lactate, pentru ca digestia lor nu este completa si depunerea de tesut adipos chiar e favorizata. 

Si-atunci cum facem sa alegem raul cel mai mic? Eu va propun sa pastram salata si cartofii prajiti, pentru ca ne-a lipsit combinatia asta de cateva luni din alimentatie (sper!) si sa inlocuim branza rasa cu tofu ras. Hai sa comparam cele doua variante de meniu:

O portie de 200 grame cartofi prajiti are intre 500 si 800 kcalorii. La aceasta portie daca adaugi 100 grame branza grasa, mai aduni inca cca 300 kcalorii (depinde de sortiment) dar daca adaugi tofu ras, tot 100 grame, mai aduni doar 75 kcalorii. Pentru cine tine dieta calculand caloriile, diferenta e importanta intre cele doua variante.

Cartofii sunt legume cu mult amidon care sunt compatibile ca digestie cu soia, ingredientul de baza din tofu. Asta nu inseamna ca slabim dar macar nu favorizam ingrasarea.

E doar despre alegerea raului cel mai mic. Si exista pe piata variante de tofu foarte bun la gust, care in combinatie cu niste cartofi, nu foarte prajiti, sunt raul cel mai mic.

You may also like

Leave a Comment