Home Ce am mai gătit Un piure ingrasat sanatos

Un piure ingrasat sanatos

by Andra

Toti stim deja ca binecunoscutul piure de cartofi, atat de consumat in bucataria noastra, nu e cea mai fericita combinatie. Daca afli primele reguli dintr-o dieta pentru slabit, deja trebuie sa renunti la a mai combina cartofi cu lactate.

Dar ti-e pofta si iti place untul. Stii ca poti adauga nitel dar in ce? In conopida e o solutie perfecta. Daca esti si mai drastic cu tine, nu faci nici asta si atunci urmezi reteta mea.

E piure de conopida servit cu mancarica de ciuperci si ardei.

Iata reteta:

Piure-ul de conopida: buchetelele de la o conopida medie fierte suficient, cca 20 minute dupa ce a inceput sa fiarba apa, se dau in blender cu 3-4 linguri de ulei de masline si 1 praf de sare.

Mancarica de ardei si ciuperci: Cand esti pe drumul salbitului iti pregatesti toate ingredientele pe masa de gatit, astfel incat le ai pe toate curatate, spalate si taiate in bucati precum le vezi in poza. In cratita de gatit pui 5 linguri de ulei de gatit cu putina apa, torni amestecul de ardei si ciuperci dupa care pui vasul pe foc. Si ai grija sa amesteci 15 minute sa nu se prinda. Adaugi doar daca vrei niste suc de rosii (maxim 3 linguri) si verdeata dupa gust. Daca faci asta mai tii pe foc mancarica cca 5 minute.

Cand ai luat cratita de pe plita, pui praful de sare dupa gust si amesteci tot continutul.

Deja am strecurat 2 reguli de baza sau 2 pasi pe drumul slabitului:

*ingredientele de gatit se amesteca la rece cu ulei si apa dupa care pui vasul pe foc

*sarea o adaugi cand vasul nu se mai afla la temperaturi ridicate fiindca astfel diminuezi riscul de formare de cianuri in mancare rezultate din substantele folosite la producerea sarii de gatit.

Nu e adevarat ca desi ingrasi piure-ul cu unt sau ulei de masline, tu slabesti in acelasi timp?

You may also like

Leave a Comment